Daha İyi Atölyeleri - "Çevrimiçi"
Sosyoloji Araştırma Merkezi iftiharla sunar: Daha İyi Atölyeleri Çevrimiçi
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Daha İyi Atölyeleri, öğrencilerin müfredat kapsamında ihtiyaç duyduğu becerilerin kazanılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Ve şimdi, bu yolda, DİA’nın devam filmi ile karşınızdayız: Çevrimiçi.
Daha İyi Atölyeleri Çevrimiçi nedir?
Öğrencilerin çevrimiçi platformlarda görsel okuryazarlık becerilerini arttırmaları için Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan 8 atölyeden oluşan 6 haftalık ücretsiz bir eğitim dizisidir.
20 Kişilik küçük bir grupla Mart-Nisan döneminde gerçekleştirilecek atölyelere devam zorunlu olup atölye dizisinin sonunda her katılımcıdan bir bitirme projesi beklenmektedir.
Kimler başvurabilir?
Üniversitelerin tüm bölümlerinden 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvurabilir. Başvuru yapmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/19UbfRmlXAsOBOtBmoBmuwk5nun6xXeM2esuTJ3KegFI/edit
Atölyeler:
Ahmet Albayrak ile Daha İyi Görmenin Yolları
6 Mart 09:30-12:30
Günümüzde estetik deneyimin değeri nedir? Görüş ufkumuzu nasıl genişletebiliriz? Nasıl daha iyi ve yaratıcı şekilde görebiliriz?
Serkan Dora ile Daha İyi Fotoğraf Çekmenin Yolları
13 Mart 09:30-12:30
Fotoğrafı fotoğraf yapan nedir? Fotoğraflar ve fotoğrafçılar bize ne anlatır? İyi bir fotoğraf çekmek için neler yapılmalı?
Deniz Dora ile Daha İyi Fotoğraf Çekmenin Uygulamaları
13 Mart 13:30-16:30
Bu atölyede Daha İyi Fotoğraf Çekmenin Yolları atölyesinde öğrendiğimiz fotoğraf çekmenin inceliklerini kentin kültürel dokusunda hayata geçirmek üzere yola koyulacağız.
İsmail Coşkun ile İçerik Geliştirmenin Edebi Yolları
20 Mart 09:30-12:30
İçerik üretirken kültürel, tarihsel, edebi birikimden nasıl beslenebiliriz? Çevremizde olup biteni nasıl daha fazla anlamlandırabiliriz?
Alkım Doğan ile Daha İyi Hikayeleştirmenin Yolları
20 Mart 13:30-16:30
Anlatmak istediklerimizi anlatılabilir bir hale nasıl getirebiliriz? Gördüklerimizi ve keşfettiklerimizi nasıl hikayeleştirebiliriz?
Poyraz Karayel ve Söz dizilerinin senaristi Ethem Özışık ile Daha İyi Senaryo Yazmanın Yolları
3 Nisan 09:30-12:30
Herkesin anlatacak bir hikayesi vardır. Ne anlattığınız mı yoksa nasıl anlattığınız mı önemli?
Özgür Doğan ile Daha İyi Video Hazırlamanın Yolları
10 Nisan 09:30-16:30
Bir videoyu etkili kılacak görüntüleri nasıl seçmeli ve bir araya getirmeliyiz? Bir videonun izlenilirliğini nasıl arttırabiliriz? Klişelerden nasıl kaçınabiliriz?
İsmail Coşkun ile DİA: Sahip Çıkma ve Sorumluluğumuz
17 Nisan 09:30-12:30
Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Daha İyi Atölyeleri kazanımlarını nasıl değerlendirebiliriz? Toplumsal sorumluluk ve gönüllülük neden önemlidir? Neden sahip çıkıp paylaşmalıyız?
Yaklaşan Etkinlikler
ÇARŞAMBA TOPLANTILARI-44: ENVER TAŞTI
Daha İyi Atölyeleri - "Çevrimiçi"
İşin Mutfağı - 2
Araştırma Deneyimleri – 12