HÜSREV HATEMİ İLE TÜRK EDEBİYATINI TANIMAK
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün Şehir ve Toplum Kulübü ile düzenlediği Edebiyatı Tanımak etkinlik dizisi devam ediyor.
Sosyoloji disiplini için edebiyatla ilişki kurmak ve ondan beslenmek önem verdiğimiz başlıklardan bir tanesi. Bu konuya dikkat çekmek için ülke edebiyatlarını konu alan konuşma dizisinin beşincisini Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’nin konuk olacağı konferansla gerçekleştireceğiz.
Konferans, 19 Şubat 2020 Çarşamba 17.30’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’te (II. Kat) gerçekleştirilecektir.
Davetlisiniz…
Prof. Dr. Hüsrev HATEMİ
Hüsrev Hatemi, 12 Aralık 1938 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1956 yılında Atatürk Erkek Lisesi'nde eğitim gördü. 1962'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1966'da İç Hastalıkları Uzmanı ve 1971'de doçent oldu. 1972’de Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1978’de de İç Hastalıkları Profesörü oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak uzun yıllar çalıştı. Almanya ve Londra’da tıp alanında eğitimler alıp çeşitli kurslara katıldı. 1982-1986 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 1990-2000 arasında Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanlığını yaptı. 2006'da ise emekli oldu.
Hatemi’nin tıp, tarih ve edebiyat alanlarında yayınlanmış birçok eseri mevcuttur. Şiirler (1968-1990), Karakavak Şiirleri, Kişver şiir kitaplarının yanı sıra; Ömer Hayyam’dan çevirdiği Rubâiler isimli bir tercüme kitabı, Yozlaşmadan Uzlaşmak, Hoşça Bak Zatına, Dekorlar Kaldı Geride, Darülfünûn ve Darüşşifa, İl, Dil, Din Üzerine, Kimlik Kuyusu, Özge Temaşa, Görüntüler ve Görüşler, Türk Aydını – Dünü Bugünü, Tapu Sicil Muhafızının Anıları, Anılar Ömür Süvarisi, Göğe Giden Kervanlar eserlerinden yalnızca birkaçıdır.
Yaklaşan Etkinlikler
Daha İyi Atölyeleri - "Çevrimiçi"
HÜSREV HATEMİ İLE TÜRK EDEBİYATINI TANIMAK
İşin Mutfağı - 2
Araştırma Deneyimleri – 12