KENT ÇALIŞMALARI – KİTAPLIK X
KENT ÇALIŞMALARI – KİTAPLIK X
Toplumsal Hafızada Zamanda ve Mekanda: MALTEPE kitabı üzerine birlikte konuşuyoruz
27 Kasım 2019 Çarşamba
Saat: 17.30
Edebiyat Fakültesi Amfi 4 (Kat II)
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Kent Çalışmaları kent alanında yayımlanan yeni çalışmaları tanıtmak, tartışmaya açmak ve eserlerin hazırlık sürecini yeni araştırmacılarla paylaşmak amacıyla düzenlenen “Kent Çalışmaları Kitaplık” etkinlik dizisi devam ediyor.
Kent araştırmaları alanındaki yeni yayınların konunun uzmanlarıyla birlikte konuşulacağı bu etkinlik dizisinin onuncusunda Prof. Dr. Şükrü Aslan’ın katılımıyla “Toplumsal Hafızada Zamanda ve Mekanda: MALTEPE” kitabı konuşulacak.
Etkinlik 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 17.30’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’te gerçekleştirilecektir.
Davetlisiniz...
Sorularınız için iletişim bilgilerimiz:
sosyoloji.kentcalismalari@istanbul.edu.tr
@iusosyolojikent
0212 440 0000 / 15998
Prof. Dr. ŞÜKRÜ ASLAN
Lisans programını, MSÜ Sosyoloji Bölümünde bölüm birincisi olarak tamamladı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentsel Enformel Sektörler konulu çalışmasıyla yüksek lisans, Toplumsal Mücadeleler ve Kent konulu çalışmasıyla doktora yaptı. Kent, göç ve etnisite sosyolojisi üzerine çalışan Aslan, 1 Mayıs Mahallesi, (İletişim Yayınları, 2004) Kent Üzerine Sosyolojik Düşünceler (İnşaat Mühendisleri Odası, 2007), Herkesin Bildiği Sır: Dersim (İletişim Yayınları, 2010), Dersim 38’i Hatırlamak (Tarih Vakfı Yayınları, 2011), Dersim’i Parantezden Çıkarmak (İletişim Yayınları, 2013), İnsana ve Demokrasiye Adanmış Bir Ömür: Nurettin Sözen (Doğan Kitap, 2014), Sözlü Tarih Görüşmeleriyle Kağıthane (Kağıthane Belediyesi, 2014), Türkiye’nin Etnik Coğrafyası (MSGSÜ Yayınları, 2015), Pülümür (Ütopya Yayınları, 2016), Hozat (Ütopya Yayınları 2018), Current Debates Sociology&Philosophy, Volume: 26, (Ijopec Publication, London&İstanbul, April 2018) ve Toplumsal Hafızada Zamanda ve Mekanda Maltepe (Maltepe Belediyesi, 2018) adlı kitapların yazarı ya da derleyicileri arasında bulunmaktadır. Aslan’ın ayrıca Mustafa Poyraz ve Loic Gandais ile birlikte hazırladıkları Les Quartıers Populaıres Et La Vılle adlı bir kitabı da Paris’te yayınlanmıştır. (L’Harmattan, 2010).
Şükrü Aslan, 2018/2019 öğretim yılında Innsbruck Üniversitesi Göç ve Eğitim Enstitüsü’nde misafir profesör olarak çalışmıştır. Aslan’ın kent, göç ve etnisite sosyolojisi alanında ulusal ve uluslararası yazında yer almış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir ve “Nüfus, Etnisite İskan Sosyolojisi”, “Modernleşme” ve Kent Sosyolojisi” başlıklı dersler vermekte ve “Toplumsal Tarih”e ilişkin çeşitli araştırma projelerini yürütmektedir.
Yaklaşan Etkinlikler
KENT ÇALIŞMALARI – KİTAPLIK X