Ekoloji Konuşmaları-II: 21. Yüzyılda Gıda Güvencesi Sorunları

Prof. Dr. Mustafa Koç (Ryerson Üniversitesi Sosyoloji Bölümü)

11 Mart 2019 Çarşamba Saat: 17.30

Edebiyat Fakültesi Amfi 4 (II.Kat)


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Ekoloji Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Ekoloji Konuşmaları” etkinlik dizisi devam ediyor.


Ekolojinin ve sosyo-ekolojik meselelerin ne olduğunu konuşup tartışacağımız ve bu sosyo-ekolojik tartışmalar üzerine farkındalık yaratmayı amaçladığımız etkinlik dizisinin ikinci konuğu Ryerson Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Koç olacaktır.


Prof. Dr. Mustafa Koç’un konuk olacağı konferans, 11 Mart 2019 Çarşamba günü saat 17.00’daki ikramın akabinde saat 17.30’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’te gerçekleştirilecektir


Davetlisiniz...



 

Prof. Dr. Mustafa KOÇ

Eğitimini Boğaziçi (lisans), Waterloo (yüksek lisans) ve Toronto Üniversitesi’nde (doktora) tamamlayan Mustafa Koç halen Ryerson Üniversitesi Sosyoloji dalında professor olarak görev yapmaktadır.  Ryerson Üniversitesi Gıda Güvencesi Araştırmaları Merkezi (Centre for Studies in Food Security), Kanada Gıda Araştırmaları Derneği (Canadian Association for Food Studies) ve Food Secure Canada’nın kurucu başkanlıklarını yapan Mustafa Koç, bu konulardaki katkıları nedeniye 2016 yılında Ryerson Faculty Association ve 2017 yılında Canadian Association for Food Studies tarafından üstün başarı ödüllerine layık görülmüştür. 

2017-2020 yılları arasında Ryerson Üniversitesi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Merkezi (Middle East and North African Studies) direktörü görevinde bulunan Mustafa Koç’un yayınları arasında, For Hunger-proof Cities (1999), Interdisciplinary Perspectives in Food Studies (2008), Küresel Gıda Düzeni: Kriz Derinleşirken (2013) ve Critical Perspectives in Food Studies (2017) bulunmaktadır. Ayrıca araştırmalarında gıda güvencesi ve politikaları, gıda çalışmaları ve göç sosyolojisi alanlarına odaklanmaktadır.







Galeri

Yaklaşan Etkinlikler

Ekoloji Konuşmaları-II: 21. Yüzyılda Gıda Güvencesi Sorunları

Konum