Daha İyi Atölyeleri

Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan Daha İyi Atölyeleri, öğrencilerin müfredat kapsamında erişemediği ancak ihtiyaç duyduğu becerileri kazanılmalarına yardımcı olmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Farklı dönemlerdeki öğrencilerin farklı ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan bu ücretsiz destekleyici ve tamamlayıcı program, başvuru ve mülakat süreçlerinin ardından seçilmiş adaylardan oluşan küçük gruplarla yürütülmektedir.

Akran Rehberliği öğrencilerin yeni insanlarla tanışabileceği, bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği ve becerilerini geliştirebileceği gönüllü bir iletişim ve dayanışma ağıdır. Yeni başlayan öğrenciler; en az 1 eğitim-öğretim yılını tamamlamış, tecrübeli öğrencilerin liderliğini üstlendiği öğrenci gruplarına dahil edilir. Böylece üniversitenin işleyişine dair herhangi bir sorun karşısında başvurabilecekleri küçük bir grup ile üniversite yolcuğuna başlamadan önce iletişim kurmuş olurlar. Akran rehberleri olarak yıl boyu destekleyecekleri bu grubun yükseköğretimlerine geçiş süreci kolaylaşırken üniversite yolculukları da daha keyifli başlayacaktır.

Ezberci eğitimin, öğrenme ve eleştirme arasında açtığı mesafeyi azaltarak öğrenmeyi, bir düşünme ve üretim sürecine dönüştürmeyi amaçlayan Temel Akademik Beceriler atölyesi, 8 beceri geliştirme atölyesinden oluşmaktadır.

Proje Yazma Eğitimi üniversitelerin sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet, tarih, coğrafya, hukuk, siyaset bilimi, antropoloji, iktisat, eğitim, iletişim, dilbilim, işletme gibi bölümlerinde 1-2-3. sınıflarda okuyan sosyal bilim lisans öğrencilerinin araştırma fikirlerini hayata geçirebilmelerine ve proje yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan; 3 aylık bir sürece yayılan 2 ders (180 dakika), 2 atölye (360 dakika) ve 4 danışman görüşmesinden (120 dakika) oluşan 11 saatlik ücretsiz bir eğitimdir.

Word, öğrencilerin Word programını kullanma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan ücretsiz bir eğitim dizisidir.

Excel; öğrencilerin Excel’de veri depolama, düzenleme ve analiz etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan 2 atölyelik ücretsiz bir eğitim dizisidir.

Sosyal Bilimlerde Ölçme ve Değerlendirme, öğrencilerin ölçme araçlarının geçerliliğine ve güvenirliğine ilişkin kanıt sunabilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan 6 atölyelik ücretsiz bir eğitim dizisidir.

Resmi Verilere Ulaşma ve Veri Görselleştirme, öğrencilerin TÜİK, OECD ve UNESCO gibi veri tabanlarını kullanma ve veri setleri oluşturma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan ücretsiz bir eğitim dizisidir.